Grupul de companii Edata, cu activitati in consultanta IT si distributia de software, intentioneaza ca in perioada urmatoare sa abordeze noi verticale de piata. Prima vizata este industria farmaceutica, Edata estimand ca 15% din volumul cifrei de afaceri pe 2010 va proveni din implementarea de solutii IT la companiile din acest domeniu.
“Companiile din industria farmaceutica au necesitati specifice legate de procesele de business. Pentru a face fata acestor provocari, tot mai multe din aceste organizatii implementeaza solutii informatice care sa le ajute sa fie mai eficiente”, a declarat Cornel Vintila, CEO Edata.

Edata anunta o cifra de afaceri de 8 milioane euro anul acesta, in crestere cu 33% fata de nivelul atins in 2008.

Grupul, care cuprinde companiile Edata si BPM Wave, a reusit astfel sa depaseasca previziunile de la finalul anului trecut, cand estima o cifra de afaceri de 4 milioane euro pentru 2009.

Aceasta depasire se datoreaza faptului ca grupul si-a marit semnificativ portofoliul de clienti si de parteneri anul acesta, profitand astfel de conditiile actuale de piata.

Edata ofera servicii de consultanta in management si IT, furnizand clientilor sai modele de business si platforme tehnologice. Compania este specializata mai ales pe servicii de management al proceselor de lucru (Business Process Management) dedicate segmentului corporate si administratiei publice.

BPM Wave este o companie focalizata exclusiv pe Business Process Management si Enterprise Architecture, oferind solutii atat pentru mediul corporate cat si public sector. Portofoliul companiei cuprinde software atat pentru designul organizatiei in ansamblu- strategie, procese, arhitecturi IT, cat si pentru executia si monitorizarea proceselor de business.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Tranzactie pe piata farma: Bristol-Myers Squibb a achizitionat Celgene