Lady Gaga, Michael Jackson si titlul filmului New Moon din seria Twilight sunt cele mai cautate cuvinte online, in timp ce interesul pentru Amy Winehouse si Barack Obama a scazut semnificativ, arata raportul anual Zeitgeist oferit de Google.

Numele lui Michael Jackson conduce topul celor mai cautati termeni online, dupa ce milioane de fani din intreaga lume au cautat informatii despre moartea sa.

De asemenea, numele cantaretului american a fost cel mai cautat termen in indexul de cautari al Yahoo din acest an.

Cantareata americana Lady Gaga se numara printre primii 10 termeni online cautati ca ascensiune, ocupand a saptea pozitie in lista Google Zeitgeist.

Popularitatea site-urilor de retele sociale a fost reflectata si in indexul Google, cu Facebook si site-ul spaniol Tuenti ocupand a doua si, respectiv, a treia pozitie. Fenomenul de micro-blogging Twitter s-a pozitionat pe locul patru al listei. Filmul Twilight New Moon s-a aflat pe a sasea pozitie.

Termenii care au resimtit cea mai mare scadere a interesului au fost Beijing 2008 si Euro 2008, care au ocupat prima si a doua pozitie ca scadere. Heath Ledger, a carui moarte a provocat o "isterie online" in 2008, a inregistrat a treia cea mai mare scadere a interesului in cadrul cautarilor online.

Barack Obama a cunoscut un declin in cautarile online, ocupand a patra pozitie in lista celor mai mari scaderi, urmat de Amy Winehouse.

In lista anuala a celor mai cautati termeni prezentata de Yahoo, Jackson s-a aflat in primii zece termeni, alaturi de actrita Megan Fox (4) si starul de televiziune Kin Kardashian (8). Pe a doua pozitie s-a aflat Twilight, iar pe a treia pozitie s-a aflat numele show-ului sportiv World Wrestling Entertainment (WWE).

Top 10 al celor mai cautati termeni pe Internet

1. michael jackson
2. facebook
3. tuenti
4. twitter
5. sanalika
6. new moon
7. lady gaga
8. windows 7
9. dantri.com.vn
10. torpedo gratis


Citeste si:
Retrospectiva 2019: Evenimentele internationale care au marcat anul
Retrospectiva 2019:...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Care sunt solutiile pentru o rata mai mica a diagnosticelor gresite