Browserul open-source Firefox a fost descarcat de mai mult de 100 milioane de ori de la lansarea sa cu aproape un an in urma.

Mozilla Foundation, care dezvolta browserul, a declarat ca recordul a fost atins la inceputul saptamanii trecute. Firefox este acum al doilea cel mai popular browser dupa Microsoft Internet Explorer.
Analistii estimeaza ca Firefox a atins 8% din piata browserelor, in timp ce Internet Explorer detine aproximativ 85%.

Firefox a fost lansat in parte ca o alternativa mai sigura la Internet Explorer, dar compania antivirus Symantec a afirmat recent ca browserul a fost subiectul mai multor vulnerabilitati de securitate decat Internet Explorer in prima jumatate a acestui an. Insa Mozilla spune ca natura open-surce a Firefox permite ca amenintarile sa fie rezolvate mai rapid decat in cazul Internet Explorer, mobilizandu-se o mai mare comunitate de dezvoltarori pentru a rezolva problemele.

Multi utilizatori Firefox puncteaza caracteristicile mai bune ale Firefox ca si motivatie pentru alegerea browserului open-source in defavoarea IE si a altor browsere.

Micorosoft va lansa anul viitor Internet Explorer 7, care este creat pentru a oferi mai multa sigurata in fata amenintarilor precum phishing-ul sau spyware, potrivit companiei. Firefox 1.5 va fi lansat luna viitoare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
In ce stadiu sunt proiectele promise de Firea in campania electorala
Setari Cookie-uri