"Inregistrarile de noi utilizatori continua sa scada, in timp ce mesajele (n.r. - tweets) au avansat ca numar", a declarat Matthew Daines, din cadrul Twellow, platforma online asociata serviciului ce are acces la graficele lunare ale Twitter.

"Daca privim numarul de mesaje trimise de utilizatori, in noiembrie acesta a fost de 9,5 mesaje per utilizator, in crestere fata de luna octombrie, cand a fost de 9,3 mesaje. De asemenea, tendinta de crestere va continua si in luna decembrie", a declarat Daines.

In luna iulie, 9,4 milioane de utilizatori au trimis mesaje pentru prima data, iar de atunci numarul consumatorilor a scazut in fiecare luna.

Chiar daca cifrele pe baze anuale nu arata foarte bine, Twitter continua sa creasca la un ritm destul de rapid la sfarsitul lui 2009 fata de anul anterior. In luna noiembrie site-ul de microblogging avea 7,2 milioane de utilizatori noi, comparativ cu 1,3 milioane de utilizatori care au folosit pentru prima data serviciul in luna ianuarie.

Popularitatea Twitter a crescut impresionant dupa ce vedeta americana de televiziune Oprah Winfrey a devenit membru al site-ului si dupa ce serviciile media din intreaga lume au numit revolta din Iran - "Revolutia Twitter".

Este de asteptat ca ascensiunea Twitter sa continue si anul viitor, deoarece este un serviciu tanar si indica semne de crestere a utilizarii dupa lansarea unor functii ca Lists sau recomandarile de utilizatori mult mai personalizate. De asemenea, popularitatea serviciului este reflectata dupa ce a fost declarat cuvantul anului de catre organizatia The Global Language Monitor.

De cateva zile puteti citi Wall-Street si pe Twitter - @WallStreetRo, putand urmari in timp real cele mai importante subiecte pe care le tratam.