Suma achitata pentru Verivox, un comparator online de preturi pentru servicii telecom si energie, include si o rambursare a unui imprumut in valoare de 2,3 milioane de euro, realizat de IN&M pentru site, cu un supliment de un milion de euro, platibil in anul 2010, daca Verivoz atinge tinta EBITDA (profit brut; exclusiv taxe, dobanzi, depreciere si amortizare), vizata pentru anul curent. Tranzactia evalueaza site-ul la 36,6 milioane de euro.

IN&M a anuntat, de asemenea, ca prima transa platita in cadrul tranzactiei va fi in jurul valorii de 16 milioane de euro si va fi utilizata pentru plata datoriilor majore, desi, luna trecuta, compania a anuntat ca a luat suficiente masuri pentru a-si gestiona gradul de indatorare pentru urmatorii ani si nu viza, in acel moment, vanzari de active.

La sfarsitul anului trecut, Verivox Group dispunea de active brute in valoare de 27,5 milioane de euro, dar si un profit consolidat de 87.000 euro.

Citeste si:

Publisher-ul asteapta, de asemenea, cedarea afacerii IN&M Outdoor, din Africa de Sud, in aceasta luna; o decizie pe care actionarii au aprobat-o in noiembrie. Aceasta tranzactie, impreuna cu vanzarea Verivox, ar aduce venituri totale din cesiuni in 2009 in valoare de aproximativ 150 de milioane de euro, in conformitate cu obiectivele stabilite initial de catre societate la inceputul anului.

Pe data de 7 mai, anul curent, directorul general si fondatorul trustului de presa, Sir Anthony O’Reilly, s-a retras din functie, cat si din pozitia de presedinte al board-ului managerial, la implinirea varstei de 73 de ani. Cu o participatie de 28,5% in actiunile trustului de presa, O’Reilly a lucrat pentru companie in ultimii 36 de ani.

Fiul sau, Gavin O’Reilly, care a ocupat pana in acel moment functia de Chief Operating Officer (COO), l-a inlocuit pe tatal sau la conducerea companiei.