HP ocupa prima pozitie in regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa), atat ca numar de servere livrate, cat si ca valoare a vanzarilor, arata un studiu realizat de IDC.
In acelasi timp, studiile IDC indica faptul ca, in T3 2009, HP a vandut cele mai multe servere la nivel mondial.

In aceasta perioada, HP a crescut puternic pe piata din EMEA, avand 47,7% din totalul de servere vandute in regiune si o cota de piata de 40,3% din punct de vedere al valorii vanzarilor; volumul de unitati HP vandute a fost astfel de doua ori mai mare decat al celui mai apropiat competitor.

HP si-a crescut cota de piata de la an la an cu 2,6 puncte procentuale in ceea ce priveste volumul de unitati vandute, depasind astfel ritmul de dezvoltare al pietei, ai carei jucatori au inregistrat scaderi in EMEA.

La nivel mondial, HP se plaseaza pe prima pozitie ca numar de servere livrate, avand o cota de piata de 36,5%. Compania ocupa, de asemenea, primul loc in ceea ce priveste echipamentele UNIX-Windows-Linux, atat ca valoare a vanzarilor, cat si ca volum.

Acest tip de echipamente reprezinta 99,3% din numarul total de servere HP vandute si 84,7% din valoarea totala a vanzarilor HP pe acest segment. Per total, unul din trei servere vandute in lume este HP.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Vanzarile de PC-uri, scadere pentru al treilea an la rand