Apple a confirmat achizitia, dar a refuzat sa ofere detalii legate de acesta. Lala permite utilizatorilor sa cumpere melodii pentru aproximativ 10 centi fiecare, fiind inmagazinate intr-un fisier digital si permitand ascultarea melodiilor de cate ori este folosit browser-ul de Internet de pe computerul personal.

Achizitia ofera companiei Apple o noua modalitate de a vinde muzica. Spre deosebire de iTunes, serviciul Lala permite utilizatorilor sa asculte o data intreaga melodie fara nicio taxa. Serviciul difera de iTunes deoarece muzica este stocata in servere de pe Internet (cloud), in loc sa fie descarcate pe un computer.

Analistii sustin ca achizitia ar putea semnala ca Apple este interesata de crearea unui serviciu de abonare. "Probabil ca sunt pregatiti sa faca asta", a declarat analistul Larry Kenswil, din partea Loeb & Loeb. "Modelul Lala este undeva intre iTunes si un serviciu exclusiv online", a adaugat acesta.

Potrivit companiei, Lala sustine ca are un catalog de peste sapte milioane de cantece.

Nu sunt cunoscute planurile pentru serviciu sau cat de mult va costa de acum accesul la serviciul Lala. De asemenea, Apple nu si-a exprimat niciodata interesul in oferirea unui astfel de serviciu.