Conform analistilor de la Gartner, in cativa ani, afacerile se vor schimba mai mult decat in ultimii cincizeci de ani. Cum poate ajuta tehnologia ca afacerea sa fie mai eficienta? In ce masura vor trans-forma noile tehnologii modul de a face afaceri? Ce trebuie facut pentru a deveni un invingator? Aceste intrebari sunt considerate ca cele mai relevante de orice manager din lumea intreaga. Cand viteza afacerilor creste indeajuns, ea poate schimba insasi natura acestora. Majoritatea companiilor folosesc tehnologia digitala pentru a-si monitoriza operatiunile elementare pentru desfasurarea sistemelor de pro-ductie, pentru a genera facturi si liste cu clientii, pentru a-si tine contabilitatea, pentru a calcula impo-zitele. Dar acestea sunt doar automatizari ale vechilor pro-cese. Foarte putine sunt firmele care folosesc tehnologia digitala pentru procese noi, care sa imbu-natateasca radical modul de functio-nare, care sa foloseasca la maxi-mum capacitatile angajatilor lor. Majoritatea companiilor nu-si dau seama ca tehnologia necesara unor asemenea schimbari este acum accesibila tuturor. Desi majori-tatea problemelor din afaceri sunt de fapt legate de informatie, aproape nimeni nu foloseste infor-matia asa cum trebuie.


Totusi, problema cea mai acuta a zilelor noastre o reprezinta calitatea si per-formantele unui sistem IT. Daca pentru o anvergura mai mica a infrastructurii IT controlul aplicatiilor este relativ usor, situatia se schimba radical atunci cand este vorba de organizatii cu numar mare de utilizatori sau in care informatia electronica este critica pentru procesul decizional. In aceste cazuri, responsabilii depar-tamentelor IT simt nevoia utilizarii de instrumente, aplicatii si procese, care sa le asigure vizibilitatea si datele necesare pentru a determina gradul de compatibilitate a noului software cu cerintele definite in analiza initiala. De asemenea, este necesar sa se testeze in prealabil integrarea noilor aplicatii in mediile arhitecturale informatice a caror omogenitate difera, pentru ca acest proces sa se deruleze fara sincope si sa fie transparent pentru utilizator. "Aplicatiile neperformante pot genera riscuri semnificative pen-tru companii, din moment ce majoritatea functiunilor importante ale afacerii sunt automatizate prin software. Testarea per-for-mantelor constituie esenta abordarii aplica-tii-lor din perspectiva ciclului de viata, pentru a avea certitudinea ca aplicatiile livreaza rezultatele de business preconizate", a remarcat Theresa Lanowitz, Research Director la Gartner, Inc.

De curand, Mercury a propus un ansamblu de solutii ce asigura maximizarea calitatii si performantelor aplicatiilor si gestionarea schimbarilor ce pot interveni pe parcursul intregu-lui lor ciclu de viata. Utilizand aceste solutii, activitatea departamentu-lui IT poate controla impactul aplicatiilor software asupra evo-lutiei de ansamblu a afacerii si poate determina valoarea de business asociata utilizarii lor. Timpul si cos-tul de implementare a noilor aplicatii vor fi reduse, ca si incidenta aparitiei defectelor in utilizarea lor. In suita Mercury Performance Center este inclus un set integrat de aplicatii pentru testarea automata a incarcarii, reglarea parametrilor de performanta, diagnosticarea aplicatii-lor si planificarea capa-citatii. Astfel, exista posibilitatea de a gestiona si reduce riscul imple-men-tarii de aplicatii missi-on-critical prin elaborarea unei radiografii a modului in care se va comporta aplicatia analizata odata cu integrarea ei in activitatea curenta. In acest mod pot fi identifi-cate zonele sensibile si momentele in care aplicatia iese din parametrii stabiliti astfel incat, in urma masurilor corective, software-ul sa fie scalat pentru a putea face fata numarului de utilizatori, volumului de tranzactii si nivelului de performanta estimat.


Totodata prin Mercury Quality Center, managerii IT pot lua decizii bazate pe informatii in timp real, pot scadea numarul defectelor ce apar in exploatarea aplicatiilor, pot reduce costul total si intervalul de punere in practica a noului software sau a upgrade-urilor. Ca efect imediat, se poate constata un ritm mai accelerat de recuperare a investitiilor efectuate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri