Dezvoltatorul roman de solutii IT iQuest a primit trofeul categoriei "Aplicatii pentru turism" din cadrul concursului mondial de aplicatii initiat de compania de internet Google.

Competitia anuala Android Developer Challenge este la a doua editie si are ca scop incurajarea dezvoltatorilor software de a crea aplicatii pentru sistemul de operare Android al Google, functional pe dispozitivele mobile de ultima generatie. Compania a fost recompensata cu 100.000 dolari pentru dezvolatarea aplicatiei Trip Journal, fiind una dintre cele mai bune 10 aplicatii din lume pentru sistemul de operare Android.

Juriul concursului a fost alcatuit din utilizatori si din specialisti de top reprezentand corporatii precum Google, T-mobile, AEOLab sau Twitter.

Soft-ul romanesc a fost creat in circa 5 luni, de o echipa formata din 10 de programatori, designeri si testeri. Doi reprezentanti iQuest au participat la o sesiune de testare a aplicatiei la sediul Google din Londra.

“In 2008 am hotarat sa intram pe acesta piata a aplicatiilor mobile in urma sesizarii oportunitatilor si a analizei evolutiei pietei. Am preconizat ca aceasta piata va creste exponential, desi cand am luat acesta decizie nu exista un magazin online care sa vanda astfel de aplicatii la nivel mondial” a declarat Cornelius Brody, Chief Executive Officer iQuest Group.

Cu ajutorul aplicatiei Trip Journal, utilizatorii isi pot pastra amintirile de vacanta si vor putea impresiona prietenii si familia, trimitandu-le informatii actualizate din locurile pe care le viziteaza. Programul permite urmarirea rutelor prin GPS si vizualizarea pozitiei pe Google Maps, memorarea coordonatelor si realizarea de fotografii insotite de note. Inregistrarile pot fi exportate pentru vizualizare pe Google Earth, iar fotografiile pot fi incarcate pe albume web Picasa.

TripJournal va putea fi instalat incepand de saptamana viitoare pe teminalele Smartphones care folosesc sistemul Android si pe terminalele iPhone. Produsul va putea fi descarcat in curand de pe pagina de Internet Android Market, dar si din magazinul virtual iTunes Store al Apple, disponibil in 100 de tari, inclusiv in Romania. Autorii se bucura ca au deschis calea spre aceasta noua tehnologie si spera ca mii de utilizatori vor folosi aplicatia Trip Journal in calatoriile lor.

iQuest este o companie care dezvolta solutii si servicii IT complete adresate companiilor. Printre solutiile iQuest se numara Enterprise Resource Planning, Business Intelligence, Customer Relationship Management, Management de documente si colaborare, E-commerce, virtualizarea infrastructurii IT si solutii customizate. iQuest este prezenta in state europene ca Germania, Marea Britanie, Elvetia, Franta si Suedia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Alianta gigantilor: Apple, Amazon, IKEA, pentru smart homes