Microsoft Romania, sucursala locala a celui mai mare producator de software din lume, a anuntat ca decembrie va fi prima luna de crestere a afacerilor din anul fiscal 2010 inceput la 1 iulie.
"Decembrie va fi prima luna de crestere din anul fiscal 2010, cu o rata anuala cuprinsa intre 5-15%. Avansul poate fi pus pe seama lansarilor de produse care au avut loc in ultima perioada, in special a sistemului de operare Windows 7", a declarat Calin Tatomir (foto), director general al diviziei locale a Microsoft.

Microsoft se asteapta ca noul sistem de operare Windows 7 sa depaseasca in urmatoarele noua luni cota de piata detinuta de predecesorul sau, Vista, care are in prezent o felie din piata de 19%. Windows XP este in continuare lider pe segmentul sistemelor de operare, cu o cota de 50%, insa reprezentantii companiei s-au aratat optimisti in privinta Windows 7.

Ei au declarat ca ar putea avea cadenta de crestere a vanzarilor de trei ori mai mare decat cea a Vista si o cota de peste 70% din piata de profil.

Compania se asteapta la o crestere semnificativa a vanzarilor de Windows 7 pe segmentul enterprise, in special in sectorul firmelor mici si mijlocii.

De asemenea, reprezentantul Microsoft a declarat ca grupul pe care il reprezinta si-a propus comercializarea de sisteme de operare Windows 7 preinstalate, dupa ce vanzarile de PC-uri cu un astfel de pachet au crescut de trei ori.

Calin Tatomir a adaugat ca aceasta strategie de vanzare ar putea avea doua directii de impact - una ar fi accelerarea dinamicii din retail-ul local, iar cealalta ar fi diminuarea pirateriei sistemelor de operare.

Managerul nu s-a aratat ingrijorat de falimentele din retailul local ce au avut loc in ultimul an si sustine ca va "ramane in continuare un segment puternic". "Romania are o piata de retail mai importanta fata de alte tari din regiune, chiar si in pofida falimentelor. Avem incredere in zona de retail din Romania, deoarece aceasta are potential", a declarat Tatomir.

El a adaugat ca piata are potential deoarece au existat multi investitori care au fost interesati de achizitionarea unor retaileri IT din Romania. "Cei care fac ceea ce trebuie sa faca nu vor disparea din piata", spune seful Microsoft Romania.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri