Desi Apple a refuzat sa comenteze speculatiile ca ar lucra la un instrument in forma de tableta cu ecran tactil, voci din industrie sustin ca gigantul IT se pregateste sa anunte lansarea instrumentului in luna ianuarie sau februarie si sa fie pus in vanzare in martie sau aprilie.

"Verificarile noastre asupra lantului de aprovizionare al Apple indica faptul ca linia de fabricare a fost pusa in miscare si ar putea aparea pe piata in luna februarie", a declarat Yair Reiner, analist Oppenheimer. "Programarea pentru lansarea in februarie sugereaza o aparitie pe piata in lunile urmatoare, martie sau aprilie, timp in care Apple isi stabileste inventarele", a adaugat analistul.

Reiner se asteapta ca tableta sa aiba un ecran tactil LCD de 10,1 inci, similar cu cel folosit la iPhone. Analistul a adaugat ca Apple a purtat discutii cu editorii de carti despre vanzarea continutului electronic. El a declarat ca Apple a oferit termeni financiari mai favorabili decat Amazon, care produce Kindle, cititorul de carti electronice cu care tableta Apple ar intra in competitie directa.

"La cat este de inovator, credem ca cititorul Kindle a nemultumit industria editorilor prin cererea exclusivitatii, refuzand publicitatea. Tableta Apple va schimba aceasta situatie", a declarat Reiner.

Potrivit zvonurilor care au circulat in industrie, pretul terminalului este cuprins intre 700 si 900 dolari.

De asemenea, Microsoft lucreaza la propria tableta, numita Courier. Poze care au scapat publicitatii prezinta un instrument cu un ecran dublu asemanator cu o carte datorita felului in care se deschide, dar Microsoft a refuzat sa comenteze speculatiile.