Telefonul, numit Nexus One, al carui pret nu este cunoscut, va fi realizat pentru Google de HTC Corp, unul dintre cei mai mare producatori de telefoane inteligente la nivel mondial, si foloseste platforma Android, sistemul de operare dezvoltat de Google pentru telefoanele mobile, au mai spus aceleasi surse.

Gigantul american va vinde telefonul mobil numai online, iar utilizatorii vor fi nevoiti sa isi cumpere serviciul de telefonie separat.

Vineri, Google a distribuit noul telefon angajatilor sai pentru a il testa, iar unii dintre acestia l-au descris pe platforma de microblogging Twitter, ca fiind „telefonul Google", reinnoind speculatiile ca motorul de cautare american este gata sa lanseze un telefon mobil sub propriul brand, scrie cotidianul The New York Times.

Sambata, Mario Queiroz, vicepresedinte in managementul productiei la gigantul online, a afirmat pe blogul companiei ca Google a inceput sa distribuie printre angajati o nou tip de telefon cu sistemul de operare Android pentru a-i testa functiile.