Syscom 18, companie locala de automatizari industriale si sisteme de masura, estimeaza vanzari totale de circa 1,6 milioane euro la export, 2009 fiind cel mai profitabil an pentru companie din perspectiva exporturilor.

“Daca pe piata interna productia a scazut si au fost anulate multe proiecte investitionale, pe piata externa tendinta manifestata de contractorii proiectelor industriale este de a incheia parteneriate cu furnizori unici, care sa ofere solutii integrate. Companiile industriale romanesti care au reusit anul acesta sa-si exporte serviciile si sa contracteze proiecte in afara tarii si-au putut mentine o cifra de afaceri comparabila cu 2008 si chiar au inregistrat cresteri”, declara Ion Andronache, presedintele Syscom 18.

Syscom 18 activeaza pe plan extern din anul 2000, odata cu contractarea unui prim proiect in Siria. Ulterior compania a executat lucrari si a livrat echipamente in Iran, Libia, Bulgaria, Ungaria dar mai ales in Kazakstan, unde a livrat sisteme de automatizare pentru doua statii mari de prelucrare gaze.

In prezent, compania are in derulare doua proiecte in Orientul Mijlociu: modernizarea unui terminal petrolier in portul Aqaba (Iordania) si livrarea unor schiduri fiscale pentru produse petroliere in Iran.

“Obiectivul nostru pentru urmatorii 5 ani este ca 20-30% din cifra de afaceri sa fie reprezentata de exporturi”, adauga presedintele Syscom 18.

Compania, cu afaceri de aproximativ 17 milioane de euro in 2008, va avea in acest an o cifra de afaceri in scadere cu 20-25%, doua treimi din aceasta provenind din proiectele Petrom si Romgaz.Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si