Discutiile dintre AOL si fondul de investitii care a investit in Facebook sunt inca in faza preliminara, iar grupul american a inceput discutiile si cu alte companii. Tranzactia ar putea ajunge la 300 milioane de dolari.

Digital Sky Tehnologies detine mai multe proprietati online, ca cel mai mare site din Rusia, Mail.ru si o retea sociala din Polonia. De asemenea, DST condusa de investitorul rus Yuri Milner, este cunoscuta pentru cumpararea unei participatii de 200 milioane dolari in cadrul Facebook.

In ultimii ani, ICQ a fost eclipsat de alte servicii de mesagerie instanta in Statele Unite, dar ramane popular in alte regiuni ale lumii. Cele mai mari piete ale ICQ sunt Germania cu 12,6 milioane de vizitatori unici si Russia cu 8,4 milioane de vizitatori unici, potrivit comScore.

Directorul executiv al AOL, Tim Armstrong a declarat recent ca evalueaza activitatea unor active care nu sunt in concordanta cu noua strategie a companiei. Potrivit unei persoane apropiate situatiei, site-ul de retele sociale Bebo, pe care AOL l-a achizitionat in urma cu un an pentru 850 milioane, dolari ar putea fi vandut.