Scaderea pietei de IT la 1,28 miliarde euro fata de 1,83 mld. euro anul trecut, conform datelor IDC, a afectat si businessul IBM Romania, despre care Mihai Tudor, directorul general al companiei, spera ca in 2010 sa ajunga la cel din 2008, cand filiala locala a producatorului de software american a avut afaceri de 50,9 mil. euro si un profit de aproximativ 4 mil. euro.
"Piata a fost destul de afectata anul acesta, dar suntem peste nivelul din 2007", a spus Mihai Tudor (foto).

In urma cu doi ani IBM a avut o cifra de afaceri de 45,6 milioane euro si profit de 3,6 milioane euro, conform datelor de la Ministerul de Finante.

Oficialul producatorului american de software a adaugat ca din 1994, de cand lucreaza pentru IBM, cei mai grei ani au fost 2000, 2004 si 2009, precizand totodata ca in 2010 vede o crestere pentru piata de IT.

"Sunt foarte optimist in ceea ce priveste 2010, iar cresterea va veni din faptul ca in Romania avem nevoi foarte mari, inclusiv in IT. 2009 este un an in care piata s-a micsorat sensibil, in 2010 piata de IT va pleca de la un nivel scazut, iar la nivel global statele vor iesi din recesiune", a explicat Mihai Tudor.

Totodata, directorul general al IBM a afirmat ca piata de IT, care va insemna in jur de 1,3% din PIB in 2010, conform datelor IDC, asigura 70.000 de locuri de munca, iar rata de somaj este foarte redusa.

"Nu stiu daca exista somaj, insa cred ca este foarte redus. Noi nu am redus salariile anul acesta", a mai spus Tudor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri