Noua fabrica AU Optronics va fi localizata in Trencin, vestul Slovaciei, la 125 kilometri distanta de Bratislava si se va intinde pe o suprafata de aproximativ 200.000 mp. Construirea noii fabrici va incepe anul urmator, iar proiectul va crea peste 1.300 de locuri de munca pana in 2013.

Linia initiala de produse va fi centrata pe module LCD de dimensiuni mari. Acestui proiect i se pot alatura in viitor si alte companii producatoare de componente care apartin grupului BenQ.

K. Y. Lee, CEO BenQ Corporation si Chairman AUO, precizeaza ca Europa este una dintre pietele principale pentru televizoarele LCD. Atat pentru BenQ cat si pentru AU Optronics, Europa reprezinta o piata in crestere cu potential deosebit pentru segmentul LCD, iar Slovacia ofera competenta profesionala, dar si un mediu economic stabil, aflat in dezvoltare, care duce la o crestere puternica a PIB-ului.

Citeste si:

AU Optronics are in prezent unitati de fabricare a modulelor LCD in Taiwan, China si Republica Ceha. Modulele reprezinta panouri din sticla echipate cu componente de iluminare si cipuri inainte de a fi integrate in computere si televizoare.

Grupul BenQ este compus din 16 companii independente cu domenii diferite de expertiza care cuprind fabricare integrata, componente, servicii si produse de brand, care apartin domeniilor IT, CE si medical.

BenQ pierde cota pe piata proiectoarelor in Romania