De asemenea, romanii acorda mai multa atentie serviciilor post-vanzare oferite de magazine si tin seama de opiniile altor utilizatori.

"In aceasta perioada numarul vizitatorilor ShopMania creste semnificativ, utilizatorii nostri sunt interesati de comparatia dintre diversele oferte de sezon propuse de magazinele listate, fiind tentati de perspectiva unor economii. In ultimele trei saptamani, cresterea a fost de peste 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut si ne asteptam ca, per total, sarbatorile sa ne aduca un trafic mai mare cu cel putin 65% comparativ cu aceeasi perioada din 2008", a declarat Arthur Radulescu (foto), directorul general al Asesoft Net.

Chiar daca este criza, potentialii clienti nu aleg cadouri din segmentele de preturi mai mici, ci petrec mai mult timp cautand oferte mai bune, romanii navigand aproximativ 4-5 minute pe site-ul ShopMania, aproape dublu fata de durata vizitelor din restul anului.

Totodata, clientii posteaza mai multe comentarii, numarul opiniilor crescand cu 15% fata de media anuala.

In plus, tot mai multi vizitatori revin pe site-ului ShopMania in aceasta perioada.

"In ultimele trei saptamani, ShopMania Romania a inregistrat un procent de 60,26% de vizitatori care s-au reintors. Este o crestere atat a numarului de vizitatori care se intorc pe ShopMania, cat si a procentului de returning din total vizitatori. Acest trend ascendent este inregistrat in tot sistemul ShopMania. Cea mai mare crestere a procentului de returning a avut-o ShopMania Romania, iar cea mai mica a fost a Italiei, unde, desi numarul vizitatorilor a crescut, raportul dintre vizitatori noi si vizitatori care se intorc s-a ridicat peste media anuala, dar nu la fel de spectaculos", a adaugat Radulescu.

Telefoanele mobile – in special Nokia – se mentin in topul preferintelor de sezon, fiind urmate de produsele electrocasnice precum televizoarele (care inregistreaza in aceasta perioada o crestere de 15%), jucarii (cu o crestere de 21%), parfumuri, notebook-uri, lenjerie intima si ceasuri.

ShopMania, fost lansat in 2006 si este prezent in 26 de tari.