Comisia Europeana a amendat anterior gigantul software cu aproape 1,68 miliarde euro pentru incalcarea legilor europene anti-trust.

Executivii Uniunii Europene au declarat ca inaintarea actiunii judiciare a fost facuta datorita ingrijorarilor ca producatorul software ar putea incalca regulile anti-trust prin oferirea browser-ului Internet Explorer alaturi de sistemul de operare Windows, care detine cea mai mare cota in aceasta piata.

"Milioane de europeni vor beneficia de aceasta decizie prin dreptul de a alege ce browser web sa foloseasca", a declarat Neelie Kroes, comisarul european in probleme de concurenta.

Ea a declarat ca promisiunea companiei a fost un imbold pentru companiile de browsere web de a face inovatii si de a oferi browsere mai bune in viitor.

Reprezentantii Comisiei Europene au acuzat Microsoft ca incearca sa indeparteze rivalii prin oferirea browser-ului de Internet cu sistemul de operare Windows, astfel daunand inovatiei si diminuand alegerea consumatorilor. Acuzatia a fost provocata de o plangere din partea producatorului norvegian de browsere, Opera.