Zynga este cunoscut ca dezvoltator al jocului Farmville, care are mai mult de 69 milioane jucatori pe site-ul Facebook, ceea ce depaseste numarul total de utilizatori ai Twitter.

"Investitiile noastre in Facebook si acum in Zynga subliniaza premisa noastra ca retelele sociale si divertismentul social vor defini urmatoarea generatie a Internetului", a declarat Yuri Milner, director executiv DST.

Vanzarea de bunuri virtuale, ca recolte si tractoare din cadrul jocului Farmville, catre mai mult de un milion de utilizatori reprezinta 90% din veniturile Zynga. Piata din Statele Unite pentru bunuri virtuale este evaluata in acest an la un miliard de dolari.

DST detine majoritatea in ultima runda de finantare din cadrul Zynga, alaturi de investitorii Andreessen Horowitz, companie condusa de fondatorul Netscape, Tiger Global si Institutional Ventures Partners.

Majoritatea investitiilor DST sunt reprezentate de cumpararea actiunilor de la existentii investitori si de la angajati, la fel ca si in cazul Facebook, desi o parte din bani vor fi directionati pentru dezvoltarea Zynga.