Cota de piata a sistemului de operare iPhone de la Apple a depasit-o in Statele Unite ale Americii pentru prima data pe ceea a Windows Mobile, situandu-se pe a doua pozitie, potrivit companiei de cercetare comScore, scrie Cnet News.
In luna februarie, 5,2 milioane respondenti ai sondajului comScore au declarat ca folosesc iPhone, in timp ce 6,8 milioane au declarat ca folosesc telefoane ce functioneaza cu sistemul de operare Windows Mobile.

ComScore, compania de cercetare a pietei, a efectuat aceasta cercetare pe o perioade de cate trei luni. In luna mai, cifrele Apple au crescut la 5,7 milioane, in iulie au ajuns la 6,6 milioane, iar, in final, in luna octombrie numarul utilizatorilor a ajuns la 8,9 milioane. In comparatie, cota de piata a Microsoft a crescut in mai la7 milioane utilizatori, a scazut in iulie la 6,6 milioane si a revenit in octombrie la 7,1 milioane.

Potrivit sondajului, cea mai mare cota de piata este detinuta de telefonul BlackBerry de la Research in Motion. In februarie terminalul avea 9,6 milioane de utilizatori, in mai 12,2 milioane, in iulie 13 milioane, iar in octombrie a ajuns la 14,9 milioane.

Numarul utilizatorilor Palm a crescut de la 2,3 milioane la 2,8 milioane utilizatori in 2009, iar sistemul de operare Android de la Google a ajuns la un milion de utilizatori in octombrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri