Un tribunal francez a condamnat compania Google la plata unor daune de 300.000 de euro pentru ca a scanat fara permisiune carti protejate de reglementarile privind drepturilor de autor, ale grupului editorial francez La Martiniere.
Google desfasoara un proiect de digitalizare a milioane de carti pentru a le face disponibile online. Grupul editorial La Martiniere a cerut daune de 15 milioane de euro, insa tribunalul a luat decizia de a condamna Google la plata a doar 300.000 de euro. Judecatorii francezi au avertizat compania ce detine cel mai popular motor de cautare pe Internet ca trebuie sa evite scanarea operelor protejate, riscand altfel noi sanctiuni, informeaza NewsIn.

Sentinta se adauga polemicii provocate de proiectul Google Books, pentru care au fost formualte plangeri similare de la autori si edituri din SUA. In plus, la sfarsitul lunii octombrie, societatea drepturilor de autor pentru operele scrise in China a acuzat compania Google ca a piratat mii de carti fara sa fi fost autorizata in prealabil sa le includa in libraria sa online.

Google Books, care va permite utilizatorilor sa cumpere carti digitale pentru a le citi pe orice fel de terminal, conectat sau nu la Internet, va fi functional din 2010.

Pana in acest moment, Google a digitalizat 7 milioane de carti in lumea intreaga.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri