Compania Bing Information Design a lansat o actiune legala la o curte locala prin care declara ca grupul software avea cunostinta de aceasta marca si l-a folosit intentionat la inceputul anului, cand a relansat motorul de cautare cu un nou nume.

Microsoft, cel mai important producator de software din lume, a prezentat in luna mai a acestui an detalii despre Bing, noua unealta de cautare prin care spera sa sparga monopolul impus de Google pe piata motoarelor de cautare

Avocatii companiei din Missouri au declarat ca actiunea a afectat afacerile companiei si va cauta metode de sanctionare a Microsoft si pentru a determina alte companii sa nu mai actioneze intr-o maniera similara.

“Pentru aproape 10 ani clientul meu a utilizat brand-ul Bing”, a declarat avocatul Anthony Simon. “Clientul meu a selectat aceasta marca unica pentru a se diferentia in piata si a investit eforturi substantiale pentru a-si promova compania folosind Bing”, Anthony Simon.

Avocatul Microsoft, Kevin Kutz, a declarat ca spera ca acest caz ar putea indeparta deoarece a fost o usoara confuzie intre afacerile celor doua companii.

De asemenea, domeniul Bing.ro este detinut de o firma de design romaneasca.