Acordul prin care mesajele Twitter pot fi cautate pe site-ul Google vor genera aproximativ 15 milioane dolari, au declarat persoane apropiate situatiei citate de Bloomberg. Un acord similar cu motorul de cautare Bing va aduce retelei sociale castiguri de 10 milioane dolari.

Acordurile semnate pe mai multi ani vor permite site-ului sa obtina profit in 2009, au declarat sursele citate de Bloomberg, care au estimat ca in acest an costurile operationale sunt cuprinse intre 20 si 25 milioane dolari. Compania de internet care a fost lansata in 2006 are 105 angajati.

Pana acum, Twitter nu a fost axat pe obtinerea de venituri. Compania a atras milioane de utilizatori cu un serviciu gratuit ce posteaza mesaje cu 140 de caractere, cunoscute ca “tweet-uri”. Directorul executiv Evan Williams a anuntat in urma cu doua luni ca firma pe care o reprezinta s-a concentrat pentru a imbunatati produsul si nu pentru a cauta modalitati de a obtine venituri.

Twitter a dobandit profitabilitatea prin reducerea cheltuielilor, au declarat persoanele apropiate situatiei. Compania a platit mai multi bani catre companiile de telecomunicatii pentru distribuirea miliardelor de mesaje prin retelele wireless. Popularitatea serviciului a oferit companiei o putere de negociere cu companiile telefonice, ajutand sa renegocieze acordurile pentru a reduce costurile.

Multi analisti si investitori isi puneau problema cum Twitter va transforma popularitatea sa in castiguri. Twitter are mai mult de 58 milioane de utilizatori globali in fiecare luna si este a treia cea mai populara retea sociala dupa Facebook si MySpace.

Puteti citi Wall-Street si pe Twitter - @WallStreetRo, putand urmari in timp real cele mai importante subiecte pe care le tratam.