Potrivit Wall Street Journal, Yahoo isi inchide birourile, cu exceptia "operatiunilor esentiale", pentru aproximativ o saptamana dupa ce compania cauta noi modalitati de a reduce costurile in timpul recesiunii.

De asemenea, alte companii, ca Adobe si Apple, au anuntat ca isi vor inchide operatiunile in timpul sarbatorilor. Adobe si Apple vor avea activitatea oprita intre 24 decembrie si 1 ianuarie.

Mutarea companiei de internet este prima care are loc la nivel global, desi anterior a incurajat angajati americani sa isi ia concediu o saptamana, anunta Wall Street Journal care o citeaza pe purtatoarea de cuvant Dana Lengkeek.

"Inchiderea operatiunilor pentru o saptamana permite angajatilor sa se relaxeze si companiei sa reduca din costuri pentru o saptamana", a declarat Lengkeek.

Angajatii americani pot utiliza timpul de vacanta sau isi pot lua concediu neplatit pentru zilele care nu sunt cuprinse in programul de sarbatori, in timp ce angajatii din afara Statelor Unite vor fi platiti dupa legile locale.

In primavara acestui an, Yahoo a concediat aproximativ 700 de angajati pentru a reduce costurile.