RCS&RDS, cel mai important jucator pe piata locala de cablu TV si Internet, a preluat 30% din TvNetWork, operator de cablu prezent pe piata din Ungaria.
Attila Nemes, director executiv si actionar al companiei TvNetWork, se asteapta ca furnizorul roman de telecomunicatii detinut de Digi Telecommunications sa isi creasca in viitor participatia preluata la compania ungara, scrie publicatia Broadband TV News.

Valoarea tranzactiei nu a fost data publicitatii.


Operatorul telecom care, in afara de Romania, mai are activitati in Spania, Cehia, Croatia, Slovacia, Serbia si Ungaria, isi dezvolta astfel, prin aceasta tranzactie, operatiunile de pe piata ungara.

RCS&RDS detine in Ungaria o platforma DTH, in timp ce TvNetWork ofera servicii triple play in Budapesta.

Desi RCS&RDS este cunoscut ca fiind cel mare operator pe piata de cablu TV, compania s-a lansat in octombrie 2007 si pe segmentul de telefonie mobila prin Digi Mobil, un serviciu prin care abonatii de cablu sau Internet primesc abonament gratuit.

In toamna anului trecut, compania avea deja 1,2 milioane de abonati pe acest segment, in timp ce liderii pietei Orange si Vodafone aveau 10,35 si 9,64 milioane de clienti.

RCS&RDS a incercat sa se extinda puternic pe segmentul de telefonie mobila si in Ungaria, in noiembrie anul trecut, Alexandru Oprea, directorul general al grupului, anuntand ca va participa la licitatia pentru doua licente de telefonie mobila.

In 2008, potrivit Ministerului de Finante, operatorul a inregistrat pierderi de 22,9 milioane euro, fata de un profit de 18,5 milioane euro in 2007, in timp ce cifra de afaceri a crescut cu 11,6% de la 346,5 milioane euro in urma cu doi ani la 386,7 milioane euro in 2008.
Anul trecut, numarul de angajati ai companiei a crescut la 6.654, de la 5.807 de salariati in 2007.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Trump amenință să reglementeze sau să ”închidă” platforme precum Twitter
Setari Cookie-uri