Potrivit publicatiei britanice, este de asteptat ca Apple sa foloseasca evenimentul ce ar putea avea loc pe data de 26 ianuarie pentru a face un anunt despre un produs important.

Compania a folosit recent aceasta locatie, in septembrie, cand directorul executiv Steve Jobs a avut prima aparitie publica dupa perioada sa de lipsa din motive medicale.

Speculatiile conform carora Apple se pregateste sa introduca un nou tip de computer in forma de tableta au circulat in ultima jumatate de an, iar multe voci din industrie anunta ca tableta va fi lansata in ianuarie.

Gene Munster, analist Piper Jaffray, a declarat ca acest eveniment a fost iminent. “Credem in proportie de 75% ca este probabil ca Apple sa aiba un eveniment in ianuarie si sunt 50% sanse ca in cadrul evenimentului sa fie lansat Apple Tablet”, a declarat analistul.

Este neclar ce ar putea include tableta Apple, insa majoritatea analistilor aseamana instrumentul cu un iPhone de dimensiuni mai mari cu functii suplimentare ce permite vizualizarea continutului video si citirea de carti si reviste.

O indicatie a faptului ca evenimentul din ianuarie ar putea fi pentru lansarea unui nou produs este faptul ca Apple a actualizat in ultimul an linia de computere, iPod-uri si telefoane iPhone.