Nominalizarea lui Sheryl Sandberg, un veteran al mass-mediei online, sefa Facebook lucrand anterior la Google, vine in contextul in care tot mai multe companii traditionale de media, incluzand Disney cauta metode prin a se adapta dorintelor consumatorilor care stau din ce in mai mult pe internet.

“Doamna Sandberg vine cu o foarte mare experienta in lumea online, o importanta practica internationala si o profunda intelegere a comportamentului consumatorului”, afirma John E. Pepper Jr, presedintele Consiliului de Administratie al Disney.

Actionarii vor vota daca sunt sau nu de acord cu nominalizarea lui Sandberg si vor vota de asemenea pentru realegerea celorlalti 12 directori pe 10 martie, la intalnirea anuala a actionarilor.

Sandberg a fost numita ca director operational al Facebook in martie 2008, dupa plecarea lui Owen Van Natta, in prezent director executiv al retelei sociale MySpace detinute de News Corp, compania patronata de Rupert Murdoch, scrie CNET News, unul dintre cele mai importante site-uri de stiri din domeniul tehnologiei.

Inainte de a fi angajata la Facebook, Sandberg a fost vicepresedintele de operatiuni si vanzari online la nivel international al motorului de cautare Google, iar in prezent mai face parte din conducerea Starbucks Corp, cel mai mare lant de cafenele la nivel mondial

Aceasta nu este prima mutare a Disney in online. Compania detine jocul online Club Penguin, cumparat in octombrie 2007 pentru 350 de milioane de dolari, din primavara este partener in site-ul de video Hulu, alaturi de NBC and News Corp, iar acum este in discutii cu Apple pentru pentru a oferi televiziune pe internet.