In martie, Google a permis aproape tuturor celor 20.000 de angajati sa isi schimbe actiunile pentru unele noi intrucat de la sfarsitul lui 2007 pana la inceputul acestui an, valoarea actiunilor Google a scazut de la 740 de dolari la 300 de dolari pe actiune.

In jur de 85% dintre angajati aveau astfel de actiuni, ceea ce i-a facut pe executivii motorului de cautare american sa se gandeasca la un plan de mentinere a angajatilor.

Actiunile Google au scazut aproape tot anul anul, dar in ultima perioada ele au crescut la peste 600 de dolari actiunea pentru prima data in ultimii doi ani, adica dublu fata de valoarea din martie cand vechile optiuni au fost schimbate pentru unele noi la pretul de 308,57 de dolari.

Astfel potentialul de castig al angajatilor Google care au schimbat cele 7,6 milioane de actiuni este de aproape 2,3 miliarde de dolari, adica mai mult de 117.000 de dolari in medie pentru fiecare dintre cei peste 20.000 de salariati ai gigantului american.

Avand in vedere ca nu toti angajatii companiei au participat la schimbul de actiuni, castigul pentru cei care au ales sa-si schimbe actiunile este chiar mai mare, mai scrie cotidianul american.