Daca in 2007, Google oferea de Craciun angajatilor sai prime de 1.000 de dolari, iar anul trecut telefoane cu sistemul de operare Android, in acest an personalul companiei a putut testa mai devreme noul telefon Google ce urmeaza a fi lansat in 2010. Dar cadoul care i-ar face gelosi pe altii este un castig de aproape 120.000 de dolari per angajat din cresterea valorii actiunilor companiei, scrie cotidianul The New York Times
In martie, Google a permis aproape tuturor celor 20.000 de angajati sa isi schimbe actiunile pentru unele noi intrucat de la sfarsitul lui 2007 pana la inceputul acestui an, valoarea actiunilor Google a scazut de la 740 de dolari la 300 de dolari pe actiune.

In jur de 85% dintre angajati aveau astfel de actiuni, ceea ce i-a facut pe executivii motorului de cautare american sa se gandeasca la un plan de mentinere a angajatilor.

Actiunile Google au scazut aproape tot anul anul, dar in ultima perioada ele au crescut la peste 600 de dolari actiunea pentru prima data in ultimii doi ani, adica dublu fata de valoarea din martie cand vechile optiuni au fost schimbate pentru unele noi la pretul de 308,57 de dolari.

Astfel potentialul de castig al angajatilor Google care au schimbat cele 7,6 milioane de actiuni este de aproape 2,3 miliarde de dolari, adica mai mult de 117.000 de dolari in medie pentru fiecare dintre cei peste 20.000 de salariati ai gigantului american.

Avand in vedere ca nu toti angajatii companiei au participat la schimbul de actiuni, castigul pentru cei care au ales sa-si schimbe actiunile este chiar mai mare, mai scrie cotidianul american.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri