Deutsche Telekom, cel mai mare operator de telecomunicatii din Europa, are in plan in viitor sa incheie diverse parteneriate si sa realizeze anumite investitii care vizeaza convergenta televiziunii, Internetului si retelelor mobile.
“In viitor ne vom extinde gama de produse si ne vom angaja in noi investitii si parteneriate”, a declarat pentru o revista din Germania CEO-ul Deutsche Telekom, Rene Obermann (foto), citat de Financial Times.

Deutsche Telekom s-a pus de acord cu Strato, in noiembrie, sa cumpere furnizorul de servicii de Internet Freenet pentru suma de 275 milioane euro, devenind astfel al doilea jucator in piata nemteasca de servicii de web hosting.

Gazduirea web (web hosting) este un serviciu oferit atat companiilor, cat si persoanelor particulare, care le permite acestora sa isi publice un site pe Internet. Furnizorul acorda clientului spatiu de memorare pe un server conectat la Internet.

Obermann a spus ca noua strategie, dezvoltata de o serie de departamente din cadrul companiei, va fi prezentata la inceputul anului urmator.

In luna noiembrie a acestui an, divizia T-Mobile a DT a semnat un acord de fuziune cu Orange (a France Telecom) in Marea Britanie, care se presupune ca ar reduce costurile celor doua unitati cu peste 4 miliarde euro. Fuziunea dintre Orange si T-Mobile ar putea fi amanata de autoritatile britanice

De asemenea, surse din piata anuntau, pe parcursul acestui an, ca Deutsche Telekom – care concureaza cu operatorul britanic Vodafone, cu Telefonica (companie spaniola) si Telecom Italia – se afla in cautarea unui partener si pentru business-ul pe care il are in Statele Unite.

DT lasa usa deschisa propunerilor venite de la “petitori” si nu are de gand sa ia vreo decizie in ceea ce priveste unitatile sale pana nu analizeaza toate ofertele, conform Reuters.

In 2009, compania a investit mai mult de 3 miliarde dolari in Statele Unite ale Americii. “Consider ca inca mai exista posibilitati de crestere pe aceasta piata, mai ales pe segmentul de Internet mobil. Iar noi vrem sa profitam de aceste opoertunitati”, a adaugat Obermann.

Citeste si Deutsche Telekom ramane fara director operational
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri