"Apple ramane cea mai buna companie de tehnologie la nivel mondial. Modelul sau de business devine mai puternic de-a lungul timpului”, afirma intr-un raport Brian Marshall, analist in cadrul companiei de cercetare Broadpoint AmTech Inc. din San Francisco.

Actiunile Apple au atins marti un nivel record ajungand la 211,61 de dolari pe actiune pe Nasdaq pentru ca pana la finalul sedintei sa scada la 209,10 de dolari pe actiune. Valoarea actiunilor Google s-a dublat in ultimul an, comparativ cu cresterea de 61% a indexului pe segmentul de tehnologie a informatiei realizat de agentia de rating Standard & Poor's.

Marshall se asteapta ca actiunile Apple pe Nasdaq sa creasca cu 23% la 260 de dolari pe actiune in anul urmator recomandand investitorilor sa mizeze pe companie condusa de Steve Jobs.

Downloadurile de programe pentru produsele Apple au crescut cu 51% in decembrie comparativ cu noiembrie, potrivit firmei de cercetare Flurry Inc, acest lucru aratand ca vanzarile de iPhone si iPod Touch au crescut semnificativ de sarbatori. Pe de alta parte, anul viitor este asteptat un nou computer tableta Apple ceea ce va inseamna totodata si o noua sursa de venituri.

Volumul de download pentru produsele Apple este de 13 ori mai mare decat pentru telefoanele care ruleaza cu platforma Android, dezvoltata Google, unul dintre principalii competitori ai Apple. Pe de alta parte, volumul de descarcari de aplicatii pentru sistemul Android a crescut cu 93% de Craciun, conform datelor Flurry.

Nu doar valoarea actiunilor Apple s-a dublat in 2009 ci si a celor de la Google, fiecare dintre cei peste 20.000 de angajati ai companiei californiene castigand in medie in jur de 117.000 de dolari din cresterea valorii acesteia in anul care tocmai se incheie.