Actiunile companiei Apple (AAPL) ar putea creste anul viitor dupa ce marti au atins un nivel record, printre motivele care ar putea duce la evolutia bursiera a producatorului iPhone numarandu-se vanzarea a mai multe produse, dar si lansarea altora noi, scrie revista americana BusinessWeek citand un articol al site-ului de stiri financiare Bloomberg.com.
"Apple ramane cea mai buna companie de tehnologie la nivel mondial. Modelul sau de business devine mai puternic de-a lungul timpului”, afirma intr-un raport Brian Marshall, analist in cadrul companiei de cercetare Broadpoint AmTech Inc. din San Francisco.

Actiunile Apple au atins marti un nivel record ajungand la 211,61 de dolari pe actiune pe Nasdaq pentru ca pana la finalul sedintei sa scada la 209,10 de dolari pe actiune. Valoarea actiunilor Google s-a dublat in ultimul an, comparativ cu cresterea de 61% a indexului pe segmentul de tehnologie a informatiei realizat de agentia de rating Standard & Poor's.

Marshall se asteapta ca actiunile Apple pe Nasdaq sa creasca cu 23% la 260 de dolari pe actiune in anul urmator recomandand investitorilor sa mizeze pe companie condusa de Steve Jobs.

Downloadurile de programe pentru produsele Apple au crescut cu 51% in decembrie comparativ cu noiembrie, potrivit firmei de cercetare Flurry Inc, acest lucru aratand ca vanzarile de iPhone si iPod Touch au crescut semnificativ de sarbatori. Pe de alta parte, anul viitor este asteptat un nou computer tableta Apple ceea ce va inseamna totodata si o noua sursa de venituri.

Volumul de download pentru produsele Apple este de 13 ori mai mare decat pentru telefoanele care ruleaza cu platforma Android, dezvoltata Google, unul dintre principalii competitori ai Apple. Pe de alta parte, volumul de descarcari de aplicatii pentru sistemul Android a crescut cu 93% de Craciun, conform datelor Flurry.

Nu doar valoarea actiunilor Apple s-a dublat in 2009 ci si a celor de la Google, fiecare dintre cei peste 20.000 de angajati ai companiei californiene castigand in medie in jur de 117.000 de dolari din cresterea valorii acesteia in anul care tocmai se incheie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri