Chrome, browserul web lansat de Google in toamna 2008, a intrecut sistemul de navigare pe Internet Safari, dezvoltat de Apple, devenind astfel al treilea cel mai utilizat sistem de navigare la nivel mondial, scrie revista ComputerWorld, citand un studiu realizat de compania de cercetare web Net Applications.
Chrome a terminat 2009 cu o cota de 4,63% din traficul international pe web, in timp ce Safari a inregistrat pentru prima data o scadere, ajungand la 4,46%.

Evolutia Chrome cu 0,7% in decembrie, cea mai mare de la lansarea in septembrie 2008, se poate datora aparitiei in urma cu doua saptamani a versiunilor beta pentru computerele Mac si pentru calculatoarele cu sisteme de operare Linux.

Pe de alta parte, Internet Explorer (IE), browserul lansat de Microsoft, se mentine inca pe prima pozitie, cu o cota de 62,7%, acesta fiind urmat de Mozilla Firefox, cu 24,6%.

Programul de utilizare a Internetului dezvoltat de Microsoft se afla intr-un declin rapid, aplicatie care in urma cu cativa ani avea o cota de peste 90%, pierzand in fiecare luna a celui de-al doilea semestru din 2009 in medie un procent de 0,94%, aproape de trei mai mult decat media de 0,36% pe luna din prima jumatate a anului trecut.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si