Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile, a intentat un nou proces impotriva Apple prin care acuza compania americana de incalcare a unor drepturi de proprietate prin care se accentueaza lupta juridica dintre cele doua companii, scrie PC World.

Procesul, inaintat saptamana trecuta la Curtea de Justitie din Delaware, vine la doar trei luni dupa ce Nokia a depus plangere impotriva Apple. In respectiva acuzatie, producatorul finlandez sustine ca Apple a incalcat zece drepturi de proprietate ale Nokia prin folosirea a diferite tehnologii in telefonul iPhone. Apple s-a aparat in acest proces declarand ca Nokia a incalcat 13 drepturi de proprietate ale companiei.

Potrivit ultimei plangeri, Apple a violat sapte drepturi de proprietate in versiuni ale iPhone-ului, iPod-ului si ale altor produse. Nokia cere o hotarare prin care sa impiedice Apple de la viitoare incalcari si vrea sa ceara despagubiri producatorului american.

Plangerea a fost inaintata in aceeasi zi in care Nokia a avut o actiune similara la Comisia Internationala de Comert din Statele Unite. Nokia si Apple au inceput sa se acuze reciproc ca urmare a plangerilor depuse.

"Celelalte companii ar trebui sa concureze cu noi prin inventarea de noi tehnologii nu prin sustragerea celor detinute de noi", a declarat vice-presedintele Apple, Bruce Sewell.

Paul Melin, manager general al licentelor de inventii din cadrul Nokia, a declarat in urma cu o saptamana ca "plangerea companiei a fost legata de tentativa Apple de a culege roadele investitiilor in standardele wireless facute de Nokia"



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri