Procesul, inaintat saptamana trecuta la Curtea de Justitie din Delaware, vine la doar trei luni dupa ce Nokia a depus plangere impotriva Apple. In respectiva acuzatie, producatorul finlandez sustine ca Apple a incalcat zece drepturi de proprietate ale Nokia prin folosirea a diferite tehnologii in telefonul iPhone. Apple s-a aparat in acest proces declarand ca Nokia a incalcat 13 drepturi de proprietate ale companiei.

Potrivit ultimei plangeri, Apple a violat sapte drepturi de proprietate in versiuni ale iPhone-ului, iPod-ului si ale altor produse. Nokia cere o hotarare prin care sa impiedice Apple de la viitoare incalcari si vrea sa ceara despagubiri producatorului american.

Plangerea a fost inaintata in aceeasi zi in care Nokia a avut o actiune similara la Comisia Internationala de Comert din Statele Unite. Nokia si Apple au inceput sa se acuze reciproc ca urmare a plangerilor depuse.

"Celelalte companii ar trebui sa concureze cu noi prin inventarea de noi tehnologii nu prin sustragerea celor detinute de noi", a declarat vice-presedintele Apple, Bruce Sewell.

Paul Melin, manager general al licentelor de inventii din cadrul Nokia, a declarat in urma cu o saptamana ca "plangerea companiei a fost legata de tentativa Apple de a culege roadele investitiilor in standardele wireless facute de Nokia"