Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, intre zilele de 24-26 decembrie s-a inregistrat o crestere de 72,71% a traficului de voce si de 62,18% a celui de mesaje scrise. In acelasi timp, in perioada Craciunului, utilizatorii Cosmote au trimis aproape de doua ori mai multe mesaje decat de Anul Nou (31 decembrie – 2 ianuarie).

Incepand cu ajunul Anului Nou si pana pe 2 ianuarie 2010, traficul de voce a inregistrat o crestere de 74,43%, iar cel de mesaje scrise de 41,46% comparativ cu aceleasi zile ale anului trecut.

Conform datelor companiei, romanii au transmis cele mai multe urari in datele de 25 si 31 decembrie 2009. Cresterea traficului se datoreaza extinderii bazei de utilizatori - de la 5,9 milioane la sfarsitul anului 2008, la 6,6 milioane la sfarsitul celui de-al treilea trimestru al anului 2009 - precum si intensificarii obiceiurilor de consum per individ, o tendinta evidentiata la nivel de piata.

Retailerul Germanos Telecom Romania a contribuit semnificativ in perioada sarbatorilor de iarna la achizitia de noi clienti.

In afara de vanzarile inregistrate pe segmentul telefoniei mobile, cele de gadgeturi si accesorii au inregistrat si ele cresteri importante.

Astfel, cel mai bine vandute produse au inclus pachetul special format din camera Samsung ES15 si rama foto Parrot DF7630, la fel ca si vanzarile individuale de camere foto de la Nikon, Olympus sau Sony. Lista de cadouri a romanilor a inclus si dispozitive GPS sau playere.

In luna decembrie 2009, vanzarile de GPS-uri au echivalat cu 30% din totalul inregistrat pe parcursul intregului an. Comparativ cu perioada similara a anului 2008, Germanos a inregistrat in preajma sarbatorilor de iarna cresteri de 25% pentru vanzarile de camerele digitale, respectiv 130% pentru sistemele de navigatie.

Compania a inregistrat in luna decembrie cresteri de 117% ale vanzarilor pentru dispozitivele Bluetooth comparativ cu o luna obisnuita.