Modelele de telefoane mobile preferate au fost mai ales cele incluse in programul de abonamente Cosmote Real Option prin care cei care devin clientii celui de-al treilea operator de telefonie mobila pe piata intre 18 decembrie si 31 ianuarie nu platesc valoarea abonamentului in lunile a 12-a si a 24-a de facturare daca incheie un contract pe doi ani.

Aproape 90% din telefoanele vandute in reteaua Germanos sunt cu conectivitate Bluetooth, peste vanzarile la nivel de piata de aproximativ 70%, iar mai mult de 75% dintre telefoanele comercializate in decembrie au fost cu camera foto de peste 1.3 megapixeli.

„Din punct de vedere al marcilor, vanzarile din Romania respecta in continuare clasamentul mondial al producatorilor de telefoane mobile. Pe de alta parte, piata prefera din ce in ce mai mult telefoane entry-level, segment in care Germanos a inregistrat vanzari mult peste nivelul pietei”, au declarat pentru Wall-Street oficialii Germanos.

Pe plan international cele mai bine vandute telefoane mobile sunt Nokia (cu o cota de piata de 37%) Samsung (21%) si LG Electronics (11%), potrivit datelor pe primele noua luni din 2009 publicate de compania de cercetare Strategy Analytics care estima ca piata mondiala de telefoane mobile va ajunge la 300 de milioane de unitati anul trecut.

Reprezentantii Germanos estimeaza ca vanzarile de telefoane mobile in Romania au fost in 2009 in jur de patru milioane de unitati, fata de 5-5,5 milioane de exemplare vandute in 2008.

In primele noua luni ale anului trecut, Germanos a inregistrat venituri de 641,1 milioane de euro, mai putin cu 14% fata de cele 750,2 milioane de euro inregistrate la sfarsitului lui septembrie 2008.

Reteaua Germanos este partener al Cosmote, operatorul detinut de grupul grec OTE. Cosmote are de asemenea o retea de 17 magazine proprii si sase unitati impreuna cu Romtelecom si totodata un parteneriat cu reteaua Internity.

La sfarsitul lui septembrie anul trecut Cosmote a avut venituri de 310.4 milioane de euro fata de 203.4 milioane de euro la finalul lui septembrie 2008 ca urmare a majorarii numarului de clienti de la 5,24 milioane de utilizatori in toamna 2008 la 6,59 milioane in septembrie 2009.