Reactie la competitie: Amazon duce Kindle si pe alte piete

Cel mai mare retailer online Amazon.com a anuntat ca va extinde comercializarea cititorului electronic Kindle in afara Statelor Unite, ca urmare a competitiei in crestere din partea producatorilor de e-readere, scrie BusinessWeek.
Consumatorii din peste 100 de tari pot comanda Kindle DX cu o diagonala de 9,7 inci la un pret de 489 dolari, a anuntat Amazon.com. Versiunea cu o diagonala de sase inci a devenit cel mai vandut produs Amazon in cel putin 10 tari, a anuntat compania.

Kindle se confrunta cu o competitie in crestere din partea cititoarelor produse de Barnes & Noble si Sony. Kindle detine aproximativ 60% din vanzarile de cititoare digitale in Statele Unite, in timp ce Sony detine o cota de 35%, potrivit Forrester Research. Vanzarile de cititoare digitale se vor dubla in acest an la sase milioane de unitati, estimeaza Forrester.

Apple si Microsoft vor lansa tablete multimedia care ar permite cititorilor sa citeasca ziare si carti, precum sa asculte muzica sau sa vizualizeze clipuri video, potrivit unei persoane apropiate situatiei.

Unitatile Kindle DX vor fi livrate incepand cu data de 19 ianuarie, a anuntat compania. Amazon a inceput sa vanda versiunea mai mica a Kindle in intreaga lume in luna octombrie dupa ce a fost lansat in 2007.

Vanzarile anuale din acest an reprezentate de instrumentele Kindle si al continutului vor ajunge la 671 milioane dolari, estimeaza Sandeep Aggarwal, analist Collins Stewart.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri