La numarul 1951 erau oferite in mod traditional informatii despre cursul valutar, rezultatele la tragerile loto, codurile postale, lista farmaciilor non-stop, prognoza meteo, dar de acum serviciul ofera si date comparative privind preturile pentru peste 20 de categorii de produse disponibile in magazinele din Romania, folosind ca sursa site-ul www.price.ro.

Modernizarea serviciului 1951 a inceput din primavara 2009 si, ca urmare a semnarii unor parteneriate, cei care apeleaza acest numar pot afla informatii despre trafic, mersul autocarelor si autobuzelor, rutele nationale si externe ale mijloacelor de transport, concerte si evenimente culturale, locatii ale unei banci ori datele sarbatorilor religioase.

Serviciul este disponibil din orice retea fixa si mobila din Romania, pentru apelurile din reteaua Romtelecom tariful fiind de 0,20 euro/apel plus 0,25 euro/minut, fara TVA.

Initiativa Romtelecom face parte din strategia operatorului de a se tranforma dintr-o fosta companie de telefonie fixa in una care ofera servicii diferite, printre care Internet, televiziune digitala si televiziune prin Internet, toate acestea punand accentul pe divertisment.

In primele noua luni din 2009, Romtelecom a avut venituri de 609,4 milioane de euro, mai mici cu 7,2% fata de cele 656,4 milioane euro de la finalul lui septembrie 2008.