Steve Ballmer, directorul executiv al Microsoft, a lansat un nou computer tableta dezvoltat de Hewlett-Packard, luandu-i fata rivalului Apple in agitata piata a tabletelor PC, scrie presa internationala.
Terminalul cu ecran tactil, care dispune de sistemul de operare Windows 7, a fost prezentat la cel mai mare targ de electronice (CES) odata cu discursul lui Steve Ballmer, anunta BBC News.

Instrumentul, cunoscut si sub numele de tableta, este considerat o cale de mijloc care sa acopere diferenta dintre laptop si telefonul inteligent (smartphone). Terminalul HP ar putea fi vandut din a doua jumatate a acestui an, potrivit New York Times.

De asemenea, Ballmer a mai prezentat alte doua tablete PC - una produsa de grupul francez de electronice Archos si alta de Pegatron, divizie a grupului taiwanez Asustek.

Totusi analistii sunt sceptici ca Microsoft si HP ar putea genera la fel de multa senzatie in randul consumatorilor ca noul instrument Apple, care ar putea fi lansat pe 27 ianuarie, desi compania nu a anuntat nimic despre lansarea acestuia, scrie BusinessWeek.

Reactiile din industrie au fost impartite si nu au intarziat sa apara. "Aceasta lansare imi confirma cea mai rea suspiciune si anume de a integra varianta standard a soft-ului Microsoft intr-o tableta", declarat Paul Miller, senior editor la site-ul IT Engadget, citat de BBC News. "Este un produs interesant insa Microsoft ar fi putut merge mai departe. Nu e nimic nou din punct de vedere al soft-ului si multitudinea aplicatiilor este exact ceea ce are nevoie un instrument ca acesta", a adaugat acesta.

Zvonurile legate de lansarea tabletei Apple, numit iSlate, au dominat blogosfera in ultimele saptamani, desi nu a existat niciun anunt oficial al companiei. "Apple tinde sa schimbe jocul, iar tableta lansata de Microsoft si HP nu scoate producatorul iPhone-ului din ecuatie", sustine Dean Takahashi, redactor VentureBeat.com.

Roger Kay, analist Endpoint Technologies, a declarat ca atat Microsoft cat si Apple au experienta in dezvoltarea de instrumente cu ecran tactil, insa interesul consumatorilor nu a fost niciodata atat de ridicat ceea ce mareste presiunea venita din partea concurentei. In 2002, cel mai mare producator software a introdus o tableta PC pentru Windows XP, care nu s-a bucurat de succes.

Totul s-ar putea schimba daca Apple se avanta in aceasta competitie. Microsoft si HP s-ar putea confrunta cu o provocare destul de dificila daca instrumentul Apple va fi lansat, a adaugat analistul.

Analistul Unni Narayanan, din partea Primary Global Research, a declarat ca nu se asteapta ca noua tableta produsa de HP si Microsoft sa prezinte o schimbare a inovatiilor, ci poate fi doar o versiune mai buna a instrumentelor HP (n.r. - TouchSmart) deja existente pe piata. Insa din perspectiva Microsoft, Kay considera ca "producatorul software vrea sa puna in centrul atentiei ceea ce Windows 7 poate face".

Totusi analistii se asteapta ca tableta lansata de Microsoft sa se bucure de succes avand in vedere ca HP este cea mai mare companie IT.

Citeste si: Noul computer tableta Apple ar putea fi vandut in 10 mil de unitati in 2010


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri