Robbie Bach, seful diviziei care produce programe pentru telefoane mobile din cadrul Microsoft, a declarat ca va fi destul de greu pentru Google sa atraga parteneri pentru programul sau de operare dupa ce a lansat propriul telefon mobil, scrie Bloomberg.
Google a inceput deja sa vanda telefonul Nexus One. Compania furnizeaza sistemul de operare Android catre alti producatori de telefoane, rivalizand cu Windows Mobile de la Microsoft.

Deoarece Google vinde acum propriul telefon, producatorii de telefoane ar putea fi ingrijorati ca detinatorul celui mai popular motor de cautare va prioritiza propriul produs in defavoarea celorlalte, a declarat Bach. Mutarea ar putea indemna unii producatori sa renunte la soft-ul Google, a declarat acesta.

"Anuntul Google trimite semnale ingrijoratoare partenerilor care ar putea sa inlocuiasca acordurile existente. Acesta va crea anumite oportunitati pentru noi, iar noi vom profita de ele", a adaugat executivul.

Initiativele wireless ale Google accentueaza competitia cu Microsoft, o rivalitate care cuprinde segmente ca browsere web, cautari online si aplicatii business. Programul Android atrage utilizatori mai repede decat Windows Mobile, potrivit companiei de cercetare iSuppli.

"Nimeni nu a reusit sa vanda propriul terminal in timp ce vinde licente catre parteneri", a declarat Michael Gartenberg, analist al companiei de cercetare Interpret LLC.

Windows Mobile nu a reusit sa tina pasul cu vanzarile inregistrate de iPhone, telefoanele Android si BlackBerry, potrivit iSuppli. Windows Mobile care a fost lansat anul trecut a fost criticat de specialistii din industrie.

Microsoft se va axa in continuare pe colaborarea cu producatorii de telefoane si operatorii telecom, sustine Bach. Compania nu se va implica in proiecte de dezvoltare atat timp cat partenerii dezvolta telefoane capabile sa suporte Windows Mobile, a declarat acesta.

“De-a lungul timpului, utilizatorii decideau daca sa faca apropierea operatorii telecom sau ca in cazul Apple in care era abordat mai mult producatorul de telefoane”, a declarat Robbie Bach. “Google a facut un pas interesant, ramane de vazut cum vor reactiona consumatorii”, a adaugat acesta.

Operatorii de telefonie mobila vor fi ingrijorati daca Google va cere utilizatorilor Nexus One sa semneze un contract prin compania de internet, permitand acesteia sa controleze relatia cu angajatii, a declarat analistul Interpret LLC.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri