Managerul a adaugat ca bugetul este unul confortabil pentru aceasta perioada. Anul trecut, majoritatea companiilor au redus semnificativ sau au inghetat investitiile in IT.

Banca Transilvania a implementat sistemul Exadata Database Machine Versiunea 2, lansat in septembrie 2009 de Oracle, unul dintre cei mai mari producator de software de business la nivel mondial, sistemul permitand accesul de 30 de ori mai rapid la informatii.

Implementarea, care a costat cateva sute de mii de euro, a fost facuta de Oracle Romania si Trend Import-Export, companie locala cu afaceri de aproximativ 11 milioane de euro in 2009.

In acest an conducerea Bancii Transilvania vrea sa mai investeasca in inlocuirea de emitere si acceptare a cardurilor si modernizarea aplicatiei de Internet Banking.

Banca Transilvania a inregistrat intre ianuarie si septembrie 2009, un profit net de 48,27 milioane lei (11,41 milioane euro), in scadere cu 87,8% fata de aceeasi perioada din 2008.

La jumatatea lui decembrie anul trecut, Bank of Cyprus a cumparat 9,7% din actiunile bancii pentru care a platit 58 milioane de euro.

Banca are un capital social de 1,06 miliarde lei, impartit in 1,06 miliarde actiuni cu o valoare nominala de 1 leu.