Preluarea distributiei Flamingo de catre Asesoft, investigata de Concurenta. Vezi reactii!

Consiliul Concurentei a declansat din oficiu o investigatie privind posibila incalcare a Legii Concurentei de catre Asesoft Distribution prin preluarea controlului asupra afacerii de distributie de produse IT dezvoltata de Flamingo International, constand in anumite relatii comerciale si a activitatii de service in garantie.
In cadrul acestei investigatii, inspectorii Consiliului Concurentei au realizat o inspectie inopinata la sediul Asesoft Distribution, compania de distributie a grupului Asesoft, condus de Sebastian Ghita.

”Nerespectarea obligatiei de a nu implementa o concentrare economica inainte de autorizarea acesteia de catre Consiliul Concurentei reprezinta o incalcare grava a regulilor privind controlul fuziunilor si achizitiilor. De aceea, Consiliul Concurentei va utiliza toate instrumentele disponibile pentru a se asigura ca agentii economici respecta aceste reguli”, a declarat Bogdan Chiritoiu (foto), presedintele Consiliului Concurentei.

Conform prevederilor Legii Concurentei, este interzisa punerea in practica a unei operatiuni de concentrare economice pana la emiterea unei decizii de catre Consiliul Concurentei.

"Asesoft Distribution colaboreaza cu Consiliul Concurentei in investigatia pe care acestia au declansat-o si a pus la dispozitia inspectorilor de
concurenta toate informatiile necesare. Noi consideram ca operatiunea prin care Asesoft Distribution a preluat o parte din activitatea de distributie a Flamingo International a respectat legea si nu a necesitat o notificare catre Consiliul Concurentei, nereprezentand o operatiune de concentrare economica in sensul dispozitiilor Legii 21/1996. Mai mult, noi am facut publice detalii cu privire la preluarea contractelor de distributie de la Flamingo International inca de la momentul finalizarii discutiilor, in martie 2009, " a declarat Razvan Ziemba, directorul executiv al Asesoft Distribution, companie care in 2008 a avut afaceri de 88,1 milioane de euro si un profit net de 1,8 milioane de euro.

Asesoft Distribution, mai detine controlul, in comun, impreuna cu alte persoane fizice, asupra Dante International SA si Emag International, societati prezente pe pietele de comercializare cu amanuntul de produse IT, electronice si electrocasnice din Romania, operatiunile de preluare a controlului in comun fiind autorizate de catre Consiliul Concurentei in noiembrie 2009.

Citeste aici mai multe despre preluarea distributiei Flamingo de catre Asesoft.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Călătoriile în lumea post-COVID-19: Investiție de 300.000 de euro pentru Questo
Setari Cookie-uri