"Apple va pune accent pe inovatie atat pe partea de hardware, cat si pe sistemul software in noul iPhone", sustine analistul, care a refuzat sa dezvaluie identitatea persoanei care i-a furnizat informatiile.

Terminalul va integra o noua carcasa de plastic similara cu cea folosita la Magic Mouse, care vor inlocui butoanele mecanice.

De asemenea, operatorul telecom KT din Coreea de Nord a anuntat recent ca Apple planuieste sa lanseze o versiune 4G a iPhone-ului in luna aprilie a acestui an.

Reprezentantii companiei au declarat ca smartphone-urile vor avea ecran OLED (Organic Light-Emitting Diode) si functii de videochat, precum si baterie detasabila. Noul iPhone 4G ar putea avea procesoare dual core si chip-uri grafice mai puternice care vor furniza o rezolutie video mai buna.

Steve Dowling, purtatorul de cuvant al Apple, a declarat ca nu poate comenta zvonurile si speculatiile.

Actualizarea iPhone-ului vine pentru a raspunde ofertei Google, care in urma cu o saptamana a lansat Nexus One, a declarat Chen.

Analistii se asteapta ca Samsung Electronics si LG Electronics sa lanseze noi telefoane inteligente pentru a-si imbunatati oferta. Pentru Apple, creatorul playerelor de muzica iPod si a computerelor Mac, vanzarile de iPhone-uri au reprezentat 23% din veniturile companiei in trimestrul al treilea, fiind depasite doar de laptop-uri ca sursa de venituri, potrivit Bloomberg.

Telefonul ar putea include o noua versiune a sistemului de operare iPhone ca parte a unei reconstructii a magazinului de aplicatii Apple, a declarat analistul.