Carlos Slim Helu, miliardarul mexican care detine cel mai mare operator mobil din America Latina, va investi 21,3 miliarde dolari pentru a-si consolida imperiul telecom, scrie Financial Times.

America Movil, operatorul telecom condus de Slim, a anuntat ca vrea sa preia companiile de telefonie mobila pe care, de asemenea, le detine.

Strategia lui Carlos Slim (foto) este un raspuns la cresterea competitiei dintre companiile telecom din America Latina, unde principalul rival al America Movil este Telefonica. Vivendi, compania telecom franceza, este ultimul jucator din industrie care si-a facut anuntata intrarea in piata din America Latina prin preluarea GVT, compania braziliana de telefonie fixa.

Slim vrea sa integreze cele doua segmente de telefonie fixa si telefonie mobila pentru a vinde consumatorilor pachete de cate trei si patru servicii.

Multe companii incearca sa isi mareasca veniturile prin convingerea consumatorilor sa cumpere pachete de cate trei servicii care includ telefonie fixa, Internet si televiziune. De asemenea, acestia introduc si pachete care cuprind si serviciul de telefonie mobila.

America Movil vrea sa preia controlul Telmex, cel mai mare operator de telefonie fixa din Mexic, si Telmex International, care furnizeaza servicii similare in intreaga America Latina.

De asemenea, compania a facut o oferta de preluare pentru Carso Global Telecom, companie care controleaza Telmex si Telmex International. America Movil a oferit 2,05 dolari pentru fiecare actiune Carso Global Telecom, ceea ce evalueaza compania la 17,8 miliarde dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si