Vanzarile de telefoane mobile in anul 2009 au ajuns la aproximativ 5 milioane de exemplare fata de 2008, spune Andrei Oltei, manager terminale in cadrul Vodafone Romania, al doilea operator de telefonie mobila pe piata locala. In 2008 piata de telefoane mobile era estimata in jurul a 5,5 milioane de unitati.
Oltei declara in septembrie anul trecut ca, pana la finalul lui 2009, piata ar putea ajunge la vanzari de telefoane intre 5-5,5 milioane de exemplare.

El a mai afirmat, pentru Wall-Street, ca decembrie a fost o luna foarte buna in privinta vanzarilor de telefoane mobile, insa nu a precizat o valoare a acestora si nici un procent de crestere fata de o perioada obisnuita.

In decembrie, printre cele mai bine vandute telefoane mobile s-au numarat Samsung S3650 Corby, Samsung S3500, Nokia 2730, Nokia 2330, Nokia 6600i.

Germanos, cel mai important retailer de telefoane mobile pe piata locala si reteaua partenera a operatorului Cosmote, estima recent vanzarile de telefoane mobile in 2009 la in jur de patru milioane de unitati. In decembrie, retailerul a vandut in cele 250 de magazine cu 113% mai multe telefoane mobile fata de aceeasi luna din 2008 si cu 117% mai multe telefoane comparativ cu o luna obisnuita a anului trecut, informeaza compania.

In primele noua luni ale anului trecut, vanzarile de telefoane mobile au fost de aproximativ 180 de milioane de euro, mai putin cu 28,6% fata de aceeasi perioada din 2008, conform studiului Temax, realizat de compania de cercetare GFK Romania pe piata bunurilor de folosinta indelungata.

In trimestrul al treilea al anului trecut, vanzarile de telefoane mobile au fost de 61 de milioane de euro, mai putin cu 33,5% fata de iunie-septembrie 2008.

Vodafone Romania a inregistrat, in primul semestru fiscal, aprilie-septembrie 2009, venituri de 486 milioane de euro, in scadere cu 20,9% fata de aceeasi perioada din 2008, cand compania a avut venituri de 615 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri