Frontal Communication si Datanet Systems au castigat un contract de 21,5 milioane de lei (5,2 mil. euro) pentru furnizarea de routere de retea, echipamente pentru videoconferinte si de transmisie date la Agentia de Administrare a Retelei Nationale de Informatica pentru Educatie si Cercetare, potrivit site-ului de licitatii publice e-licitatie.ro

Contractul castigat de Frontal Communication este de aproximativ 11 milioane de lei (2,6 mil. euro), iar cel obtinut de Datanet Systems - de 10,5 milioane de lei (2,6 mil. euro).

Frontal Communication este una dintre cei mai importante companii romanesti de integrare de sisteme IT, iar in 2008 a avut afaceri de 13,8 milioane de euro in 2008, 80% din business fiind bazat pe parteneriatele cu Cisco, filiala locala a celui mai important producator mondial de echipamente de retea. Compania este condusa din septembrie de Bogdan Constantinescu (43 de ani), fostul director general al filialei locale a Cisco Systems.

Datanet Systems, jucator local pe piata de solutii de networking si comunicatii, a fost implicat in octombrie intr-o tranzactie prin care grupul slovac Soitron a cumparat 51% din companie.

In 2009, compania a avut venituri de peste 20 de milioane de dolari (14,4 mil. euro), dupa cum a declarat, pentru Wall-Street, Vasile Velicu, directorul general al Datanet Systems.

El a adaugat ca anul trecut compania a avut un profit in usoara scadere fata de 2008, cand a fost de 2,2 milioane de euro, conform Ministerului de Finante.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Datanet Systems isi pregateste extinderea pe pietele externe