Sfarsitul de an 2009 i-a adus furnizorului roman de solutii IT Probass 7,7 milioane euro in conturi, dupa ce compania poloneza Asseco SEE a preluat-o. Daca nu mediul economic ar fi fost mai bun, probabil ca suma platita de polonezi ar fi fost mai mare, sustine Liviu Gheorghe, directorul general al Professional Bank Systems & Software.
“Probabil ca, daca am fi asteptat sa se revigoreze economia mondiala, am fi castigat mai multi bani in urma tranzactiei cu Asseco South Eastern Europe. Este clar ca, daca nu ne aflam intr-o perioada de criza economica, ar fi fost alte conditii si s-ar fi discutat altfel elementele tranzactiei”, a declarat pentru Wall-Street directorul Probass.

Potrivit lui Liviu Gheorghe, negocierile cu cei de la Asseco au durat circa un an de zile, timp in care compania romaneasca a primit si alte oferte de preluare, care raman insa confidentiale.

Desi directorul companiei, care este si actionar, alaturi de Olimpiu Balas, Alexandru Peter si Adrian Teodorescu, spune ca tranzactia nu a stat sub semnul crizei, el recunoaste ca intotdeauna pot exista si momente mai bune pentru a vinde.

“Chiar daca nu am fost afectati de criza economica, afacerile noastre din 2009 fiind peste nivelul celor din anul precedent, sunt intotdeauna momente si mai bune pentru a intreprinde o astfel de tranzactie. Dar exista si momente mai putin inspirate decat acesta”, afirma el.

Probass a avut, in 2008, venituri de 2,5 milioane euro si un profit de 1,6 milioane euro, iar anul trecut, conform reprezentantului companiei, rezultatele au fost mai mari.

In 2010, Liviu Gheorghe estimeaza o cifra de afaceri mai mare decat cea inregistrata anul trecut.

“In principiu, ma astept sa ne situam la acelasi nivel cu cel al anului trecut. O stagnare a afacerilor in 2010 ar putea fi prea mult spus, totul depinde de investitiile care se vor face. Insa eu ma astept la afaceri mai mari decat cele raportate in anul anterior.”

Referitor la structura companiei, Gheorghe spune ca aceasta va fi, in mod inevitabil, schimbata. Probass va fi integrata in cadrul Asseco South Eastern Europe si este foarte probabil ca anumite functii din cadrul companiei sa dispara sau sa fie inlocuite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri