Furnizorul de servicii de telefonie prin Internet Skype detine o cota de 12% din minutele de convorbiri internationale din 2009, in crestere cu 50% fata de anul anterior, scrie TechCrunch.

Potrivit unui raport publicat de TeleGeography, companie de cercetare a serviciilor din industria telefoniei pe distante lungi, aproximativ 54 de miliarde de minute dintr-un total de 406 miliarde au fost reprezentate in utlimul an de convorbirile utilizatorilor Skype.

TeleGeography a anuntat ca volumul apelurilor internationale a avansat cu o rata anuala de 15% in ultimii 25 de ani, insa cresterea a fost mai redusa in ultima perioada. De exemplu, in ultimii doi ani, cresterea traficului anual de telefonie a fost de doar 8%, crescand de la 376 miliarde minute in 2008 la aproximativ 406 miliarde minute in 2009.

Traficul Skype a reusit totusi sa creasca. Serviciul de trafic international prin Internet (intre utilizatorii Skype) a crescut cu 51% in 2008, si cu 63% in 2009, la 54 miliarde minute.

Analistul Stephan Beckert a declarat ca traficul Skype este "enorm" si compania poate fi considerata drept cel mai mare furnizor de comunicatii internationale.

Skype a anuntat recent ca serviciul a atins un record al utilizatorilor logati simultan - peste 22 milioane de consumatori ai serviciului au fost conectati in acelasi timp.

In luna noiembrie, eBay, cel mai mare site de licitatii online care detinea o participatie de 70% in cadrul companiei, a anuntat ca a finalizat vanzarea serviciului Skype catre un grup de investitii care include cei doi fondatori ai companiei de comunicatii web.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Atac la Skype: Amazon intra pe zona de videoconferinte