Companiile IT americane ar putea sa dispara in urmatorii 20 de ani din cauza incapacitatii de a produce computere la preturi scazute care sa satisfaca cererea din piata, considera fondatorul producatorului taiwanez de PC-uri Acer, citat de coditianul asiatic Digitimes.

"Tendinta pentru computerele cu pret redus va continua in urmatorii ani", a declarat Stan Shih, fondatorul celui mai mare producator de computere personale din Taiwan si al doilea producator la nivel global.

"Producatorii IT americani nu stiu cum sa plaseze astfel de produse in piata. Aceste branduri ar putea sa dispara in urmatorii 20 de ani, la fel cum s-a intamplat cu producatorii americani de televizoare", a declarat antreprenorul IT.

Acer a depasit producatorul american de computere Dell, devenind al doilea furnizor de computere pe plan mondial, iar specialisti din industrie sustin ca pana in 2011 ar putea depasi liderul Hewlett-Packard dupa numarul de unitati vandute.

Antreprenorul IT a adaugat ca in momentul in care cota de piata a grupurilor din Statele Unite va incepe sa scada, industria IT din Taiwan va juca un rol deosebit de important in piata globala prin lansarea de PC-uri ieftine si de buna calitate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si