Romanii au renuntat in ianuarie la peste 77 de tone de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE), in cadrul primei campanii Marea Debarasare din acest an, potrivit datelor publicate de Ministerul Mediului si Padurilor.

Cele mai multe deseuri de acest fel au fost colectate din regiunea 2 Galati (25,2 tone), regiunea 6 Cluj-Napoca (17 tone) si regiunea 3 Pitesti (9,6 tone), scrie NewsIn.

Cele mai mari cantitati de DEEE au fost colectate in judetele Constanta (24,1 tone), Bihor (8,7 tone), Arges (7,7 tone), iar cele mai mari cantitati au fost colectate in orasele Constanta (12,36 tone), Oradea (8,7 tone) si Baia Mare (4,5 tone).

In Bucuresti, pe primul loc s-a situat sectorul 1, unde au fost colectate 2.327 kg deseuri de echipamente electrice si electronice, urmat de sectorul 4 (400 kg) si de sectorul 3 (270 kg).

Anul trecut, prin campania Marea Debarasare, romanii au renuntat la 1.440 tone de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE), in cadrul a zece etape de Marea Debarasare, in conditiile in care, in 2009, campania a inceput in luna martie.

Romania trebuie sa colecteze anual 4 kg de DEEE pe locuitor, obligatie pe care o au si celelalte state membre ale Uniunii Europene.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Persoanele fizice se pot inscrie pentru vouchere Rabla electrocasnice