Surprizele la Flamingo International, unul din principalii jucatori ai pietei de retail electroIT, se tin lant. Daca luna decembrie a anului trecut debuta cu anuntul privind intrarea companiei in insolventa, inceputul lui 2010 se arata la fel de dinamic si bogat in evenimente noi – actualul CEO al retailerului, Stefan Treiber, va parasi conducerea Flamingo International si va fi inlocuit in functie de Adrian Olteanu, presedintele grupului.
Contactat telefonic de wall-street.ro, Treiber a spus ca nu va mai fi CEO al Flamingo, functia sa urmand a fi preluata de catre actualul presedinte al grupului, Adrian Olteanu.

“Se lua in calcul aceasta varianta inca de la inceput, eu am fost CEO interimar al Flamingo International din august. Chiar daca Adrian Olteanu va prelua mandatul meu, eu voi ramane in cadrul companiei, ca membru in Consiliul de Administratie”, a declarat Stefan Treiber (foto jos), pentru Wall-Street.

In situatia in care se afla compania in prezent, el considera ca Adrian Olteanu este persoana cea mai potrivita pentru a prelua functia de CEO.

Olteanu a anuntat in cadrul unei intalniri cu presa ca urmatorul obiectiv pe lista Flamingo este acela de reorganizare. Planul de reorganizare a companiei include realizarea unei analize complete care sa prezinte creditorilor solutii viabile de business.

“Trebuie sa facem bani, nu sa pierdem. Daca reusim sa demonstram printr-un plan bine pus la punct acest lucru, nu vad de ce creditorii nu l-ar aproba. E in interesul lor sa obtina mai mult decat ar putea sa o faca daca trecem la lichidare”, sustine Olteanu.

In acest context, el considera ca sansele de supravietuire ale Flamingo sunt de 100% daca planul va fi aprobat de creditori. In cel mai rau caz, daca acest lucru nu se va intampla, compania va trece la lichidare.

Cu noua strategie, care a prevazut reducerea costurilor si veniturilor la un nivel “minim, dar optim”, si Stefan Treiber este increzator: “Sunt optimist in privinta viitorului companiei, cred ca Flamingo are sanse mari sa supravietuiasca. Chiar daca actualul climat economic este dificil, iar grupul se afla in insolventa, imi mentin estimarile din vara anului trecut (Piata se imparte la doi jucatori mari in zece ani). Flamingo va avea de castigat in cativa ani, daca totul decurge conform planului de reorganizare.”

De cealalta parte, Dragos Simion, fostul presedinte al Consiliului de Administratie al Flamingo, crede ca grupul are nevoie de o finantare puternica pentru a ramane pe piata.

“Daca se definitiva planul de finantare a companiei cu cele 7 milioane euro, cum propusesem eu, situatia ar fi fost alta acum. De cand am plecat de la Flamingo, lucrurile s-au schimbat fundamental, evident in sens negativ”, a declarat pentru Wall-Street Dragos Simion.


Ce s-a schimbat la Flamingo in ultimul an:
In septembrie 2009, cand la conducerea retailerului a fost numit Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, unul dintre actionarii principali ai grupului, Simion se simtea usurat, declarand ca “a lasat compania pe maini bune, pe mainile unor persoane cu bani, dispuse sa investeasca in Flamingo.”

Totodata, fostul presedinte al Flamingo crede ca daca se mergea pe planul propus de el compania s-ar fi aflat in alta situatie la momentul prezent. “Eu nu eram adeptul insolventei. Daca ramaneam la conducerea companiei, lucrurile ar fi aratat altfel”, a adaugat el.

Desi contextul in care a plecat de la Flamingo a tinut de o decizie a noului actionariat impusa de realitatea economica, Simion va ramane client fidel al retailerului electroIT. “Sunt sanse reale sa raman client al Flamingo International”, a incheiat acesta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri