Microsoft vrea sa-si lanseze propriul telefon

Producatorul american de software Microsoft ar putea lansa in urmatoarele doua luni primul smartphone al companiei, prin care isi va intari pozitia in piata smartphone-urilor, scrie presa internationala.

Intr-un articol aparut pe site-ul de specialitate All Things Digital, Katherine Egberg, analist al companiei Jefferies & Company, a declarat ca Microsoft "isi va face debutul in piata telefoanelor mobile in urmatoarele doua luni prin lansarea unui smartphone".

Analistul se ateapta ca noul terminal, asemanator cu playerul de muzica Zune, sa fie lansat la conferinta din domeniui wireless CTIA sau la congresul mondial de telefonie mobila (MWC).

"Veniturile provenite din vanzarea telefonului nu vor fi foarte mari in primii ani, insa noul telefon ar putea fi lansat pentru a mentine cota de piata a sistemului de operare Windows Mobile', a declarat analistul.

Zvonurile conform carora Microsoft ar putea lansa un smartphone numit "Pink" au circulat in industrie in ultimul an. Compania a respins in mod repetat existenta unui astfel de telefon, iar lansarea Pink este menita pentru a prezenta sistemul de operare Windows Mobile 7 in toata splendoarea sa, considera analistii.

De asemenea, cel mai mare producator de software vrea sa urmeze tendinta din piata de a lansa propriul telefon mobil care sa sustina puterea sistemului de operare. De exemplu, Apple a lansat iPhone, Google a lansat propriul telefon cu sistem de operare Android, iar Palm a lansat Pre.

Potrivit publicatiei PC World, Microsoft ar putea lansa ultima versiune a sistemului de operare Windows Mobile la cel mai mare eveniment din industria telefoniei mobile MWC, care va avea loc la Barcelona.

Analistii sustin ca producatorul software vrea sa lanseze doua versiuni ale Windows Mobile 7 - Windows Phone Seven Business Edition (BE) si Windows Phone Seven Media Edition (ME).

Editia business va fi dedicata utilizatorilor corporate si ar putea avea soft-ul preinstalat fiind usor de personalizat. Acesta va contine capacitati avansate de sincronizare si va oferi un acces multiplu pentru utilizator. Editia media ar putea contine functii ca redare video de inalta definitie, televiziune mobila si sustinerea unor platforme ca Silverlight, Mediaroom, XBox Live si retele sociale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri